Kalender
Volledige kalender

Ledeninformatie

Via deze pagina voorzien we onze eigen leden van informatie over onze lessen, examens en andere belangrijke informatie.

 

Zwemdagen en tijden

Onze lessen worden gegeven in zwembad Nieuw Steyl. Op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Op dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur en van 19.45 tot 20.45 uur. Het laatste kwartier van de lessen van 19.00 tot 20.00 uur en het eerste kwartier van de lessen van 19.45 tot 20.45 vallen samen (vrij zwemmen / spelen). Op dinsdag is er tussen 20.45 en 21.30 uur gelegenheid om recreatief baantjes te zwemmen.

 

Keertje meezwemmen of lid worden?

Vrijblijvend een keer komen kijken of proefzwemmen is mogelijk op afspraak. Om een keer mee te komen zwemmen of om lid te worden is alleen zwemdiploma A een vereiste. Wil je graag een keer proefzwemmen? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar tc@tegelsereddingsbrigade.nl of door het contactformulier op de contactpagina in te vullen. Klik hier voor het downloaden van ons aanmeldingsformulier.

 

Zwembad Nieuw-Steyl

Onze lessen worden gegeven in zwembad Nieuw Steyl. Het zwembad is voorzien van een mooie kantine met een grote glazen wand, die goed zicht geeft op het zwembad. Er is o.a. koffie en fris verkrijgbaar tegen vergoeding (automaten).

 

Omkleden kan vanaf 10 minuten voor aanvang van de lessen in de daarvoor aangewezen kleedlokalen (jongens en meisjes apart). Omdat deze kleedlokalen worden gedeeld met de kinderen die zwemles krijgen is het van belang de kleding netjes bijelkaar te leggen (bij voorkeur opbergen in de tas). Voor aanvang van de lessen is altijd één van de instructeurs aanwezig bij de ingang van de kleedlokalen om zo nodig uitleg te geven en de weg te wijzen naar de juiste kleedlokalen.

 

Er is maar een beperkt aantal kluisjes aanwezig (in de kantine). Laat waardevolle spullen daarom zoveel mogelijk thuis!

 

Kledingeisen

Afhankelijk van het diploma dat je met het eerstvolgende examen kunt behalen gelden er verschillende kledingeisen voor zwemonderdelen die gekleed moeten worden uitgevoerd. Deze eisen zijn hier terug te vinden. Meer informatie over de te dragen schoenen is ook hier te vinden. Vragen of twijfels? Vraag het ons.

 

Vakanties en vrije dagen

Ons seizoen start zodra de basisscholen na de zomer beginnen aan hun nieuwe schooljaar en loopt tot de zomervakantie voor de basisscholen begint. Tussen de zomervakanties door zwemmen we in principe elke week, tenzij de lesdag op een feestdag valt zoals Pinksteren, Pasen en Koningsdag. Ook op Bevrijdingsdag en tijdens carnaval zijn er geen lessen aangezien het zwembad dan gesloten is. Tijdens alle overige lesdagen wordt er gezwommen, tenzij we dat via onze digitale nieuwsbrief, deze website of op andere wijze kenbaar maken. We zwemmen dus ook gewoon tijdens de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie. Vaak worden tijdens deze vakanties bijzondere activiteiten georganiseerd. De kalender op onze website geeft altijd de meest actuele informatie.

 

Examens

Jaarlijks wordt één keer een examen georganiseerd. Tijdens dat examen is het diploma te behalen waar het hele jaar naartoe is gewerkt. Deze examens vinden meestal in het najaar plaats. De datum wordt aan het begin van het seizoen vastgesteld en bekend gemaakt.

 

Voorafgaand aan het examen dient ieder lid een gezondheidsverklaring te overleggen volgens het model dat door Reddingsbrigade Nederland is vastgesteld. Voor leden tot en met 17 jaar dient de verklaring te worden ingevuld en ondertekend door een ouder/verzorger. Leden vanaf 18 jaar mogen de verklaring zelf invullen en ondertekenen. Het formulier te vinden onder downloads, onderaan deze pagina.

Benieuwd naar de eisen aan de hand waarvan het examen wordt afgenomen? Bekijk dan de exameneisen, te vinden onder downloads, onderaan deze pagina's.

 

Spreekbeurt?

Indien je een spreekbeurt wilt houden over de reddingsbrigade, dan kun je bij ons een spreekbeurttas lenen met daarin informatie over de reddingsbrigade en enkele voorwerpen die we tijdens de lessen gebruiken.

 

Vragen?

Heeft u vragen over onze lessen, over de contributie of over een ander onderwerp dat kunt u ons bereiken via de contactinformatie op de pagina Contact. U kunt ook altijd een instructeur aanspreken. Onze instructeurs zijn herkenbaar aan de gele poloshirts. Indien de betreffende instructeur uw vraag niet kan beantwoorden kan hij/zij u doorverwijzen naar de juiste persoon of uw vraag noteren en de juiste persoon contact met u laten opnemen.

 

Downloads

Exameneisen (jeugd/lifesaving)

Exameneisen en documenten waterhulpverlening

Gezondheidsverklaring

Kledingeisen - kleding

Kledingeisen - schoenen

Aanmeldingsformulier

Dispensatie- en dyslexiebeleid examens

Huishoudelijk reglement

Privacy Policy